Zapečte si brambory na způsob HASSELBACK

Zapečte si brambory na způsob HASSELBACK

Víte, co jsou to Hasselback? Zapečené brambory, které stačí naříznout na tenké plátky a vložit do zapékací formy. Pak je čistě na vás, které suroviny vám doma chutnají nejvíce. A největší výhodou je, že takhle zapečené brambory vám poslouží jako příloha i plnohodnotné jídlo.

Zapečené brambory

Forma na pečení o průměru 20 cm

Doba přípravy: 1 hodina 10 minut

Ingredience:

asi 12 brambor typu A, B

olivový olej

100 g pancetty

2 malé cibule

2−3 stroužky česneku

sůl a pepř

50 g parmazánu

šalvěj a rozmarýn

Postup:

  1. Omyjte a osušte brambory, nakrájejte je na tenké plátky tak, aby držely tvar (stačí je nedoříznout). Formu na pečení vymažte olivovým olejem a vyskládejte k sobě nakrájené brambory. Troubu nechte předehřívat na 180 °C.
  2. Nakrájejte pancettu na kostičky, oloupanou cibuli na tenké půlměsíčky a česnek na plátky. Rozprostřete vše dovnitř, mezi plátky brambor. Osolte, opepřete, zasypte nastrouhaným parmazánem. Nakonec zakapejte olivovým olejem a přidejte bylinky.
  3. Pečte v troubě, dokud brambory nezměknou, podle velikosti přibližně 50 minut. Ještě během pečení brambory trošku zakápněte olejem, a pak už servírujte!

TIP:

Tyto zapečené brambory můžete připravit z toho, co „dům dá“. Zkuste třeba čerstvý sýr, kousky lososa a kopr. Skvělá varianta jsou i rajčata, mozzarella a bazalka. A pokud chcete přidat jídlu spolu s bylinkami i nějaký bonus, zkuste třeba kořenicí směs Moringa se šalvějí. Jídlo tak obohatíte o špetku superpotraviny moringy!

 

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *