Domácí horká čokoláda se šlehačkou a perníčky

Domácí horká čokoláda se šlehačkou a perníčky

Kdo by nemiloval horkou čokoládu? Když přijde zima a blíží se Vánoce, dávají si ji obě moje dcery rády, jakmile se vrátíme z procházky. Je to taková odměna. A když je připravena z kvalitní čokolády, proč si ji nedopřát i častěji? Zahřeje na duši a tvoří ty pravé vzpomínky na dětství.

 

Horká čokoláda

4 porce

Doba přípravy: 15 minut

 

Ingredience:

100 g čokolády (použily jsme Lindt Excellence 70%)

100 g mléčné čokolády (Lindt Excellence Milk)

250 ml plnotučného mléka

1 tobolka skořice

1 lžíce domácího vanilkového cukru

smetana na šlehání

mletá skořice

perníčky k podávání

 

Postup:

  1. Nalámejte čokoládu a ve vodní lázni ji rozpusťte. V jiném rendlíku zahřejte mléko spolu s tobolkou skořice a vanilkovým cukrem. Odstavte, mléko vmíchejte k rozpuštěné čokoládě a metličkou prošlehejte.
  2. Horkou čokoládu rozdělte do hrnků. Ozdobte vyšlehanou smetanou a zlehka zasypte ještě skořicí. Podávejte třeba s perníčky.

 

TIP:

Aby byl nápoj hustší, stačí v trošce vody rozpustit 1 lžičku solamylu a vmíchat ji k rozpuštěné čokoládě.

Co si o tom myslíte?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *