Domácí horká čokoláda se šlehačkou a perníčky

Domácí horká čokoláda se šlehačkou a perníčky

Kdo by nemiloval horkou čokoládu? Když přijde zima a blíží se Vánoce, dávají si ji obě moje dcery rády, jakmile se vrátíme z procházky. Je to taková odměna. A když je připravena z kvalitní čokolády, proč si ji nedopřát i častěji? Zahřeje na duši a tvoří ty pravé vzpomínky na dětství.

 

Horká čokoláda

4 porce

Doba přípravy: 15 minut

 

Ingredience:

100 g čokolády (použily jsme Lindt Excellence 70%)

100 g mléčné čokolády (Lindt Excellence Milk)

250 ml plnotučného mléka

1 tobolka skořice

1 lžíce domácího vanilkového cukru

smetana na šlehání

mletá skořice

perníčky k podávání

 

Postup:

  1. Nalámejte čokoládu a ve vodní lázni ji rozpusťte. V jiném rendlíku zahřejte mléko spolu s tobolkou skořice a vanilkovým cukrem. Odstavte, mléko vmíchejte k rozpuštěné čokoládě a metličkou prošlehejte.
  2. Horkou čokoládu rozdělte do hrnků. Ozdobte vyšlehanou smetanou a zlehka zasypte ještě skořicí. Podávejte třeba s perníčky.

 

TIP:

Aby byl nápoj hustší, stačí v trošce vody rozpustit 1 lžičku solamylu a vmíchat ji k rozpuštěné čokoládě.

Několik komentářů
  1. Podle mě je čokoláda až moc sladká. Vždy dávám jednou tolik mléka.

    1. Dobrý den, Karolíno, záleží na čokoládě, kvalitní hořká zase tak moc sladká není:-)

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *