Kdo by nemiloval horkou čokoládu? Když přijde zima a blíží se Vánoce, dávají si ji obě moje dcery rády, jakmile se vrátíme z procházky. Je to taková odměna. A když je připravena z kvalitní čokolády, proč si ji nedopřát i častěji? Zahřeje na duši a tvoří ty pravé vzpomínky na dětství.
Horká čokoláda
4 porce
Doba přípravy: 15 minut
Ingredience:
100 g čokolády (použily jsme Lindt Excellence 70%)
100 g mléčné čokolády (Lindt Excellence Milk)
250 ml plnotučného mléka
1 tobolka skořice
1 lžíce domácího vanilkového cukru
smetana na šlehání
mletá skořice
perníčky k podávání
Postup:
- Nalámejte čokoládu a ve vodní lázni ji rozpusťte. V jiném rendlíku zahřejte mléko spolu s tobolkou skořice a vanilkovým cukrem. Odstavte, mléko vmíchejte k rozpuštěné čokoládě a metličkou prošlehejte.
- Horkou čokoládu rozdělte do hrnků. Ozdobte vyšlehanou smetanou a zlehka zasypte ještě skořicí. Podávejte třeba s perníčky.
TIP:
Aby byl nápoj hustší, stačí v trošce vody rozpustit 1 lžičku solamylu a vmíchat ji k rozpuštěné čokoládě.
Podle mě je čokoláda až moc sladká. Vždy dávám jednou tolik mléka.
Dobrý den, Karolíno, záleží na čokoládě, kvalitní hořká zase tak moc sladká není:-)