Jarní vajíčková pomazánka s tvarohem

Jarní vajíčková pomazánka s tvarohem

Co by to bylo za jaro bez vajíček, tvarohu a ředkviček? U nás doma se sice dělá pomazánka celoročně, ale když do ní můžete přidat čerstvé bylinky, výhonky
a klíčky, má teprve ten správný „šmrnc“!
 
Vajíčková pomazánka
 
4 porceDoba přípravy: 15 minut
Ingredience:
 
4 vejce200 g měkkého plnotučného tvarohu1 lžička plnotučné hořčice2 jarní cibulky4 méně pálivé ředkvičkysůl a pepřbylinky (pažitka, petrželka)chlébvýhonky naklíčené řeřichy na ozdobu 
Postup:

1. Vajíčka uvařte ve vodě, stačí jim 7 minut. Poté je zalijte studenou vodou. Ochladíte je, ale také se vám vzápětí budou snáze loupat! Oloupaná nakrájejte na kostičky a přendejte do mísy.

2. Přidejte tvaroh, hořčici, nasekanou jarní cibulku a na malé kostičky nakrájené ředkvičky.

3. Osolte, opepřete a nakonec vmíchejte nakrájené bylinky. Namažte na chléb
a ozdobte výhonky z řeřichy. Podávejte.
 
TIP:
Vajíčková pomazánka často přichází na řadu, když zbudou vykoledovaná vejce z Velikonoc. Nebraňte se jí ale ani během roku. Místo tvarohu můžete přidat lučinu a pro větší děti vyzkoušejte také variantu se sušenými rajčaty místo ředkviček.
A pokud si chcete přečíst, jak naklíčit řeřichu i další semínka, luštěniny, nebo zjistit, že klíčit se dají dokonce i některé ořechy… Přečtěte si náš článek o klíčení!
  

Co si o tom myslíte?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *