Jarní vajíčková pomazánka s tvarohem

Jarní vajíčková pomazánka s tvarohem

Co by to bylo za jaro bez vajíček, tvarohu a ředkviček? U nás doma se sice dělá pomazánka celoročně, ale když do ní můžete přidat čerstvé bylinky, výhonky a klíčky, má teprve ten správný „šmrnc“!

Vajíčková pomazánka

4 porce
Doba přípravy: 15 minut

Ingredience:

4 vejce
200 g měkkého plnotučného tvarohu
1 lžička plnotučné hořčice
2 jarní cibulky
4 méně pálivé ředkvičky
sůl a pepř
bylinky (pažitka, petrželka)
chléb
výhonky naklíčené řeřichy na ozdobu

Postup:

1. Vajíčka uvařte ve vodě, stačí jim 7 minut. Poté je zalijte studenou vodou. Ochladíte je, ale také se vám vzápětí budou snáze loupat! Oloupaná nakrájejte na kostičky a přendejte do mísy.
2. Přidejte tvaroh, hořčici, nasekanou jarní cibulku a na malé kostičky nakrájené ředkvičky.
3. Osolte, opepřete a nakonec vmíchejte nakrájené bylinky. Namažte na chléb a ozdobte výhonky z řeřichy. Podávejte.

TIP:

Vajíčková pomazánka často přichází na řadu, když zbudou vykoledovaná vejce z Velikonoc. Nebraňte se jí ale ani během roku. Místo tvarohu můžete přidat lučinu a pro větší děti vyzkoušejte také variantu se sušenými rajčaty místo ředkviček. A pokud si chcete přečíst, jak naklíčit řeřichu i další semínka, luštěniny, nebo zjistit, že klíčit se dají dokonce i některé ořechy… Přečtěte si náš článek o klíčení!

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *