se salátem. K tomu lehký jogurtový dresink, který je lehce pikantní, ale zároveň
sladký. A je to! (A kdyby jim to náhodou nestačilo, šťouchané brambory se budou také hodit.)
50 ml extra panenského olivového oleje
1. Omyjte a osušte kuřecí prsa. Podélně je rozřízněte, tím vzniknou menší řízky. Můžete je i opatrně klouby prstů přes potravinářskou fólii naklepat. Osolte
a opepřete je. Do misek rozdělte hladkou mouku, v druhé vyšlehejte vejce s mlékem a do třetí dejte strouhanku. Prostě úplně klasicky obalte řízky.
2. V hluboké pánvi rozehřejte olej, řízky do něj ponořte a smažte z obou stran dozlatova. Mezitím si připravte salát. Opláchněte lístky. Do zavařovačky nalijte olej, přidejte bílý jogurt, hořčici a dochuťte solí a pepřem. Uzavřete víčkem
a prošlehejte. Salát zlehka promíchejte se zálivkou a podávejte s řízky.
to déle než smažení, ale stojí to za to.