Řízek se salátem s jogurtovo-hořčičným dresinkem si děti zamilují!

Řízek se salátem s jogurtovo-hořčičným dresinkem si děti zamilují!

Zbožňují vaše děti klasické „kuřízky“? Zkuste jim je jednou dát místo s hranolky
se salátem. K tomu lehký jogurtový dresink, který je lehce pikantní, ale zároveň
sladký. A je to! (A kdyby jim to náhodou nestačilo, šťouchané brambory se budou také hodit.)

 
Salát s kuřecími řízky
 
4 porceDoba přípravy: 30 minut INGREDIENCE:
 
4 kuřecí prsa1 větší miska hladké mouky2 vejcesůl a pepř50 ml mléka1 větší miska domácí strouhankyolej na smažení500 g mix salátu (rukola, listy červené řepy, mangold) Na zálivku:
50 ml extra panenského olivového oleje
2 lžíce bílého jogurtu1 lžička plnotučné hořčice1 lžička třtinového cukrusůl a pepř
 
POSTUP:
1. Omyjte a osušte kuřecí prsa. Podélně je rozřízněte, tím vzniknou menší řízky. Můžete je i opatrně klouby prstů přes potravinářskou fólii naklepat. Osolte
a opepřete je.  Do misek rozdělte hladkou mouku, v druhé vyšlehejte vejce s mlékem a do třetí dejte strouhanku. Prostě úplně klasicky obalte řízky.

2. V hluboké pánvi rozehřejte olej, řízky do něj ponořte a smažte z obou stran dozlatova. Mezitím si připravte salát. Opláchněte lístky. Do zavařovačky nalijte olej, přidejte bílý jogurt, hořčici a dochuťte solí a pepřem. Uzavřete víčkem
a prošlehejte.  Salát zlehka promíchejte se zálivkou a podávejte s řízky.
 TIP:Řízky připravíte i zdravěji než klasickým smažením v oleji. Můžete je upéct vlastně nasucho: přendejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 °C nejdříve z jedné strany, a jakmile zezlátne, otočte je a dopečte z druhé. Trvá
to déle než smažení, ale stojí to za to.
    

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *