Krémová chřestová polévka
4 porce
Ingredience:
Postup:
1. Šalotky oloupejte a nadrobno nakrájejte. Rozehřejte v hrnci máslo a olivový olej. Orestujte šalotky, přidejte na větší kousky nakrájený bělený chřest a opět restujte. Podlijte troškou vývaru a duste asi 5 minut.
2. Poté přidejte na menší kousky nakrájený zelený chřest, omyté špenátové listy a hrášek. Zalijte zbývajícím vývarem a vařte maximálně 7 minut. Odstavte, špičky zeleného chřestu si dejte stranou na ozdobu. Jinak zeleninovou směs rozmixujte a dochuťte solí a pepřem.
3. Polévku zjemněte smetanou a přidejte nasekanou petrželku. Rozdělte ji na talíře, ozdobte špičkami zeleného chřestu, petrželkou, zakapejte ještě smetanou a podávejte s vlákny z červené řepy.