Chřestová polévka se špenátem a hráškem

Chřestová polévka se špenátem a hráškem

Už ochutnaly vaše děti chřest? Jeho sezona právě vrcholí! Tak pojďme si společně uvařit jarní krémovou polévku. Zasytí a díky další zelenině se v ní intenzivní chuť chřestu trošku schová.  
Krémová chřestová polévka

4 porce
Doba přípravy: 30 minut 
Ingredience:
 
2 šalotky1 lžíce másla1 lžíce olivového oleje1 menší svazek běleného (bílého) chřestu1 l domácího vývaru1 svazek zeleného chřestu200 g baby špenátu100 g hráškusmetana na šlehání pro zjemněnísůl a pepřpetrželkavlákna z červené řepy (nemusí být) 
Postup:

1. Šalotky oloupejte a nadrobno nakrájejte. Rozehřejte v hrnci máslo a olivový olej. Orestujte šalotky, přidejte na větší kousky nakrájený bělený chřest a opět restujte. Podlijte troškou vývaru a duste asi 5 minut.

2. Poté přidejte na menší kousky nakrájený zelený chřest, omyté špenátové listy a hrášek. Zalijte zbývajícím vývarem a vařte maximálně 7 minut. Odstavte, špičky zeleného chřestu si dejte stranou na ozdobu. Jinak zeleninovou směs rozmixujte a dochuťte solí a pepřem. 

3. Polévku zjemněte smetanou a přidejte nasekanou petrželku. Rozdělte ji na talíře, ozdobte špičkami zeleného chřestu, petrželkou, zakapejte ještě smetanou a podávejte s vlákny z červené řepy.

 TIP:Bílý chřest na polévku nemusíte loupat, jen ho pak opravdu důkladně rozmixujte v krém. A nezapomeňte dětem včas říct, že až půjdou na záchod, po chřestu je cítit moč jinak, ať je to nepřekvapí.  

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *