1. Připravte si nejprve těsto. Odvažte studené máslo, přendejte ho do větší mísy. Přidejte vejce, mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Ideálně prsty propracujte hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte alespoň 30 minut odpočívat v chladu.
2. Poté předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte formu máslem a vysypte moukou. V robotu utřete tvaroh spolu s vejcem, moučkovým cukrem a skořicí. Hrušky zbavte stopek, rozpulte, odkrojte jádřince a zkuste je nakrájet podélně tak, aby vždy daná polovina držela při sobě.
3. Vychlazené kakaové těsto buďto vyválejte do kruhu o velikosti formy na pečení, nebo jej prsty vytvarujte přímo do formy. Těsto by mělo přesáhnout lehce do okrajů. Na těsto nalijte tvarohovou náplň, ale okraje by měly zůstat bez krému. Navrch rozdělte pokrájené hrušky slupkou nahoru.
4. Koláč pečte při 180 °C, dokud nezačne lehce zlátnout tvaroh, trvá to přibližně
50 minut. Pak jej vyndejte a nechte na mřížce vystydnout. Teprve poté krájejte a podávejte.