zkaramelizovat vlašské ořechy. Budou křupat a děti je mohou mlsat jen tak nebo
si je dát do jogurtu či tvarohu. Navíc, připravíte je TAK rychle?! Pak už jim k tomu jen přidejte kousek čerstvého ovoce…
1. Vyloupejte vlašské ořechy a troubu zapněte na 180 °C. Na plotně na pánvi rozehřejte cukr s medem, skořicí , solí a máslem. Vmíchejte vlašské ořechy tak, aby se co nejvíce obalily. Snižte o trošku teplotu a stále míchejte: nesmí se připálit, byly by pak hořké. Správné karamelizování vám bude trvat asi 7 minut.
2. Hotové orestované ořechy ještě přendejte na plech vyložený pečicím papírem
a zapečte je krátce v troubě, stačí 5 minut. Sem tam přitom promíchejte. Pak vyndejte a nechte ořechy vystydnout. Budou konečně krásně křupavé a děti vám je budou brát pod rukama!!!