Karamelizované ořechy jako nejlepší sladká svačinka!

Karamelizované ořechy jako nejlepší sladká svačinka!

Hledáte alternativu, jak dopřát dětem sladší a zdravější chuťovku? Zkuste
zkaramelizovat vlašské ořechy. Budou křupat a děti je mohou mlsat jen tak nebo
si je dát do jogurtu či tvarohu. Navíc, připravíte je TAK rychle?! Pak už jim k tomu jen přidejte kousek čerstvého ovoce…
  Karamelizované vlašské ořechy 4 porceDoba přípravy: 15 minut + čas na loupání ořechů
 
 Ingredience: 200 g vyloupaných vlašských ořechů2 lžíce třtinového cukru1 lžíce medu1 lžička mleté skořicešpetka soli1 lžíce másla (asi 40 g)
 
 Postup:
1. Vyloupejte vlašské ořechy a troubu zapněte na 180 °C. Na plotně na pánvi rozehřejte cukr s medem, skořicí , solí a máslem. Vmíchejte vlašské ořechy tak, aby se co nejvíce obalily. Snižte o trošku teplotu a stále míchejte: nesmí se připálit, byly by pak hořké. Správné karamelizování vám bude trvat asi 7 minut.

2. Hotové orestované ořechy ještě přendejte na plech vyložený pečicím papírem
a zapečte je krátce v troubě, stačí 5 minut. Sem tam přitom promíchejte. Pak vyndejte a nechte ořechy vystydnout. Budou konečně krásně křupavé a děti vám je budou brát pod rukama!!!
 
 TIP:Podobně připravíte i ostatní oříšky a zajímavá jsou zkaramelizovaná také semínka. Zkuste třeba slunečnicová nebo dýňová! A když nechcete karamelizovat, stačí jen vzít pánev, nasucho opražit ořechy nebo semínka a pak je zlehka posypat solí. Pro změnu slaná svačinka bude na světě!     

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *