Které těstoviny milují děti nejvíce? Špagety s červenou omáčkou a sýrem. Máte to doma také tak? Když do nich propašujete sušená rajčata pro chuť, sladkou mrkev a kvalitní mleté maso, neuděláte chybu. A je to rychlovka!
Špagety s rajčatovou omáčkou
4 porce
Příprava: 30 minut
Ingredience:
2 menší šalotky
olivový olej
500 g mletého masa v BIO kvalitě (mix vepřové a hovězí)
50 g sušených rajčat (nakládaných v oleji)
4 menší mrkve
1 plechovka loupaných rajčat
500 g špaget
parmazán na podávání
Postup:
- Ve velkém hrnci dejte vařit vodu na těstoviny. Šalotky oloupejte a nadrobno nakrájejte. Rozehřejte olej na pánvi, orestujte šalotku. Vmíchejte mleté maso, osolte a zlehka jej opepřete. Přidejte sušený česnek, tymián a restujte. Podle potřeby podlijte troškou vody. Maso se musí zatáhnout.
- Sušená rajčata nakrájejte na menší kousky. Mrkev oloupejte a nadrobno nastrouhejte. Přidejte rajčata i mrkev do pánve k masu. Restujte dohromady asi 5 minut, nakonec přidejte loupaná rajčata a duste při nižší teplotě.
- Vodu na těstoviny trošku osolte a přidejte pár kapek olivového oleje. Špagety uvařte podle návodu na skus (al dente). Vodou z těstovin můžete podle potřeby podlévat rajčatovou omáčku v pánvi.
- Hotové těstoviny a omáčku s mletým masem nandejte na talíře a podávejte s parmazánem.
TIP:
Namelte si kvalitní maso do zásoby. Pokud je určené pro děti, využijte libovější kousky vepřové plece a hovězího zadního. Rozdělte si část na těstoviny a druhou třeba na karbanátky pečené v troubě.