Jak na těstoviny s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Jak na těstoviny s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Které těstoviny milují děti nejvíce? Špagety s červenou omáčkou a sýrem. Máte to doma také tak? Když do nich propašujete sušená rajčata pro chuť, sladkou mrkev a kvalitní mleté maso, neuděláte chybu. A je to rychlovka!

 

Špagety s rajčatovou omáčkou

4 porce

Příprava: 30 minut

 

Ingredience:

2 menší šalotky

olivový olej

500 g mletého masa v BIO kvalitě (mix vepřové a hovězí)

50 g sušených rajčat (nakládaných v oleji)

4 menší mrkve

1 plechovka loupaných rajčat

500 g špaget

parmazán na podávání

 

Postup:

  1. Ve velkém hrnci dejte vařit vodu na těstoviny. Šalotky oloupejte a nadrobno nakrájejte. Rozehřejte olej na pánvi, orestujte šalotku. Vmíchejte mleté maso, osolte a zlehka jej opepřete. Přidejte sušený česnek, tymián a restujte. Podle potřeby podlijte troškou vody. Maso se musí zatáhnout.
  2. Sušená rajčata nakrájejte na menší kousky. Mrkev oloupejte a nadrobno nastrouhejte. Přidejte rajčata i mrkev do pánve k masu. Restujte dohromady asi 5 minut, nakonec přidejte loupaná rajčata a duste při nižší teplotě.
  3. Vodu na těstoviny trošku osolte a přidejte pár kapek olivového oleje. Špagety uvařte podle návodu na skus (al dente). Vodou z těstovin můžete podle potřeby podlévat rajčatovou omáčku v pánvi.
  4. Hotové těstoviny a omáčku s mletým masem nandejte na talíře a podávejte s parmazánem.

 

TIP:

Namelte si kvalitní maso do zásoby. Pokud je určené pro děti, využijte libovější kousky vepřové plece a hovězího zadního. Rozdělte si část na těstoviny a druhou třeba na karbanátky pečené v troubě.

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *