a bylinky. Jako zavářku zkuste tarhoňu. Je to vaječná těstovina, kterou si děti snadno zamilují. A vy budete mít zase jednou změnu.
Rajská polévka s tarhoňou
Ingredience:
Postup:
1. Šalotky, česnek i mrkve oloupejte a nahrubo nakrájejte. V hrnci rozehřejte olivový olej, orestujte na něm šalotky, přidejte česnek, mrkev a na kostičky nakrájenou cuketu. Restujte. Poté zalijte loupanými rajčaty, promíchejte a přidejte vývar. Vařte, dokud nebude zelenina měkká (trvá to asi 10 minut).
2. Dochuťte solí, pepřem, bylinkami a polévku rozmixujte. Mezitím si zvlášť uvařte dle návodu tarhoňu. Rozmixovanou polévku zlehka přislaďte, je-li to nutné. Vmíchejte zavářku, nalijte do talířů a ozdobte ještě petrželkou.
TIP: