Dětmi milovaná: rajčatová polévka s tarhoňou

Dětmi milovaná: rajčatová polévka s tarhoňou

Nečekejte na léto a čerstvá rajčata, uvařte si oblíbenou rajskou polévku už teď. Stačí vám k tomu loupaná rajčata, která mají chuť, a pak zelenina, domácí vývar
a bylinky. Jako zavářku zkuste tarhoňu. Je to vaječná těstovina, kterou si děti snadno zamilují. A vy budete mít zase jednou změnu. 
 
Rajská polévka s tarhoňou
 
4 porceDoba přípravy: 30 minut 
Ingredience:
 
2 šalotky1‒2 stroužky česneku (nebo 1 lžička sušeného)2 mrkve½ cukety2 lžíce olivového oleje500 g loupaných rajčat1 l domácího vývaru (zeleninový nebo kuřecí)sůl a pepřbazalka, oregano a petrželkatřtinový cukr na doslazení (nemusí být)150 g zavářky (tarhoňa) 
Postup:

1. Šalotky, česnek i mrkve oloupejte a nahrubo nakrájejte. V hrnci rozehřejte olivový olej, orestujte na něm šalotky, přidejte česnek, mrkev a na kostičky nakrájenou cuketu. Restujte. Poté zalijte loupanými rajčaty, promíchejte a přidejte vývar. Vařte, dokud nebude zelenina měkká (trvá to asi 10 minut).

2. Dochuťte solí, pepřem, bylinkami a polévku rozmixujte. Mezitím si zvlášť uvařte dle návodu tarhoňu. Rozmixovanou polévku zlehka přislaďte, je-li to nutné. Vmíchejte zavářku, nalijte do talířů a ozdobte ještě petrželkou.
 
TIP:
Z tarhoni snadno připravíte i sladkou mléčnou kaši nebo ji zkuste uvařit a přidat do salátu se zeleninou. Víc vás zasytí.    

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *