Zdravé snídaně a svačiny s nej kaki? Vyzkoušejte hned 4 recepty

Zdravé snídaně a svačiny s nej kaki? Vyzkoušejte hned 4 recepty

Máte doma ovoce zvané Kaki Persimon Bouquet? Určitě ho jíte čerstvé. Ale víte, že jej jako ingredienci můžete zakomponovat do jednoduchých, rychlých, ale hlavně i zdravých receptů? Kaki obsahuje pořádnou dávku vitamínů, minerálních látek a vlákniny. Načerpejte inspiraci a zahřejte se s námi.

Zimní smoothie s kaki pro rodiče

2 porce

Doba přípravy: 10 minut

Ingredience:

4 Kaki Persimon Bouquet

1 lžička skořice

½ lžičky kurkumy

1 lžíce nakrájeného čerstvého zázvoru

1 lžíce medu

šťáva z 1 citronu

šťáva z 1 pomeranče

250 ml mandlového mléka

Postup:

  1. Nakrájejte Kaki Persimon Bouquet na menší kousky. Není potřeba jej loupat, protože i slupka obsahuje zdraví prospěšné látky. Kousky přendejte do mixéru.
  2. Přidejte skořici, kurkumu, zázvor, med, šťávu z citronu a pomeranče a mandlové mléko. Vše rozmixujte na smoothie. Podávejte.

 

Mléčná ovesná kaše s kaki pro děti

2 porce
Doba přípravy: 15 minut

Ingredience:

1‒2 Kaki Persimon Bouquet

1 hrnek (250 ml) ovesných vloček

3 hrnky mléka

špetka soli

špetka mleté skořice

1 lžíce medu

1 lžíce chia semínek

Postup:

  1. Do hrnce dejte ovesné vločky, zalijte je mlékem, přidejte sůl, skořici a med. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a za občasného míchání vařte, dokud nevznikne kaše. Trvá to asi 10 minut.
  2. Kaši rozdělte do misek, navrch dejte nakrájené Kaki Persimon Bouquet (i se slupkou!) a zasypte chia semínky. Podávejte.

TIP: Připravit si můžete i veganskou variantu, stačí vyměnit běžné mléko za rostlinné a med například za javorový sirup.

 

 

Chia pudink s kaki na svačinu

2 porce

Doba přípravy: 15 minut + bobtnání

Ingredience:

2 Kaki Persimon Bouquet

200 ml mléka (může být i mandlové)

8 lžiček chia semínek

1 lžička třtinového cukru

1 lžička medu

špetka skořice

Postup:

  1. Připravte si chia pudink. Do větší uzavíratelné skleničky nalijte mléko, přidejte chia semínka a cukr. Uzavřete, promíchejte a nechte v chladu ideálně přes noc bobtnat. Sem tam ještě promíchejte.
  2. Druhý den nakrájejte Kaki Persimon Bouquet, větší část dejte do hrnce, přidejte med a skořici, podlijte troškou vody a vařte za neustálého míchání doměkka. Poté rozmixujte.
  3. Přendejte na dno dvou menších skleniček. Navrch rozdělte chia pudink, ozdobte čerstvými kousky kaki a můžete vše ještě zlehka posypat chia semínky.

 

 

Kaki máslo pro zpestření

2 porce

Doba přípravy: 50 minut

Ingredience:

3 Kaki Persimon Bouquet

šťáva z 1 citronu

šťáva z 1 pomeranče

1 lžíce kokosového oleje

pečivo na podávání

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem, vyskládejte na něj na měsíčky nakrájené Kaki Persimon Bouquet. Pečte dozlatova, asi 45 minut.
  2. Poté přendejte do hlubší nádoby, přidejte šťávu z citronu a pomeranče a kokosový olej. Vše rozmixujte ponorným mixérem do hladkého másla. Podávejte s pečivem.

 

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *