Hrnková borůvková bábovka s malinami

Hrnková borůvková bábovka s malinami

S vysvědčením se zavírá škola a nastupují letní prázdniny. Jak je jinak oslavit než něčím, co doma s láskou upečete? Zkuste recept na tuto jednoduchou hrnkovou bábovku s ovocem, a vaše děti už nebudou chtít jinou…

Borůvková bábovka

1 forma na bábovku

Doba přípravy: 60 minut

 

Ingredience:

3 vejce

1 bio vanilkový cukr (nebo 1 lžíce domácího)

½ hrnku třtinového cukru

kůra z bio citronu

200 g bílého řeckého jogurtu

½ hrnku mléka

2 hrnky polohrubé mouky (můžete namixovat s hladkou špaldovou moukou)

1 prášek do pečiva bez fosfátů

špetka soli

⅓ hrnku oleje

máslo na vymazání formy

polohrubá mouka na vysypání formy

borůvky, maliny

 

Postup:

  1. V robotu utřete vejce s cukry do krému, chvilku to potrvá. Poté přidávejte na střídačku jogurt a mléko. Poté zapracujte prosátou mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Nakonec zlehka vmíchejte olej.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C. Formu na bábovku vymažte pečlivě máslem a vysypte moukou. První část těsta nalijte do formy, navrch dejte borůvky, zalijte druhou částí těsta, opět přidejte borůvky a můžete i maliny. Zakončete třetí vrstvou těsta.
  3. Pečte dozlatova, asi 45 minut. Že je bábovka upečená i uvnitř, poznáte tak, že když do ní zapíchnete špejli, po vytažení zůstane celá. Ještě horkou bábovku opatrně vyklopte na talíř a nechte vystydnout. Poté krájejte a podávejte.

 

TIP:

Vystydlou bábovku můžete polít i citronovou polevou. Tu si připravíte tak, že v míse metličkou vyšleháte 2 lžíce citronové šťávy spolu s 2 lžícemi teplé vody a postupně přidáváte prosátý moučkový cukr, asi 150 g. Vyšlehejte hladkou bílou polevu. Pokud je moc tekutá, přidejte cukr, pokud naopak tuhá, přidejte horkou vodu. Polevu nalijte na bábovku a ozdobte ji borůvkami, malinami…

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *