Knižní tipy: Březen, za kamna vlezem a něco si přečtem!

Knižní tipy: Březen, za kamna vlezem a něco si přečtem!

Tina jako předškolačka už pomalu hltá svá první písmenka a já mám „hlad“ po novém čtení neustále. Takže… co jsme si nedávno pořídily nebo so se nám líbilo tak moc, že vám o tom chceme říct? Jsou tu březnové tipy na čtení. Vybírejte!

Denisa Hledíková: Náš zázračný příběh

Denisa Hledíková udělala překrásnou věc: udělala knížku pro všechny rodiny s „dětmi ze zkumavky“! Je to jediná podobná knížka u nás a je nesmírně důležitá! Rodičům i dětem, jež jsou výsledkem umělého oplození, pomáhá fantastickými ilustracemi i zajímavým příběhem vysvětlit i pochopit, jak vlastně přišly na svět. Bez obalu, ale něžně. Na rovinu, ale pohádkově. Tak, aby se rodičům snadno mluvilo a dětem jednoduše všechno přijímalo. Protože jsou stejné jako všechny ostatní, milované jako jakékoliv jiné dítě. Knížku seženete na www.familytrees.cz.

Oksana Bula: Jak tukoni zachránili strom

Tukoni jsou kouzelné bytosti, které pečují o les — někteří se starají o stromy, jiní o květiny a další zase o zvířátka a ptáčky. Jedni si s jeho obyvateli hrají, jiní ukládají les na zimu a na jaře ho zase probouzejí. V knížce Zubr si hledá místo už zažili trápení se zubrem, který chtěl prospat zimu, přestože zubři v zimě nikdy nespí. V knížce Medvěd nechce jít spát, zase přemlouvali medvěda k zimnímu spánku. Ve třetím díle si tukoň Tuláček chce dát čaj se svým kamarádem stromem. Jenže v noci byla bouřka a jeho příteli se něco stalo… Poetické obrázky i napínavý příběh pro děti od 2 let vydává nakladatelství Host a mně je jen líto, že na tuhle překrásnou knížku je Tina prostě už velká!

Dav Pilkey: Dogman

Tenhle komix přeložili už do 25 jazyků! A mámy z celého světa na něj nedají dopustit. Proč? Protože dokáže zabavit holky i kluky na nižším stupni základní školy a konečně je udržet u čtení, i když nepatří mezi jejich záliby. A co všechny ty děti tak fascinuje? Dogman je hrdina s psí hlavou, má srdce hrdiny, silné paže, bystrý rozum…a hustou srst. Dokáže zatočit se zločinem ve svém rodném městě, překoná nástrahy svých nepřátel i nelibost popudlivého velitele. Baví i inspiruje, rozesmává i nutí děti přemýšlet. U nás jej vydává Pikola a už brzy se můžete těšit na další díly!

Gwyneth Paltrow: Je to tak snadné! Recepty na každý den

Známá hollywoodská herečka je dlouholetou propagátorkou zdravého životního stylu, ale také domácího vaření. Umí připravit jídla, která vezmou dech, ale nezaberou moc času. A přesně z takových poskládala kuchařku Je to tak snadné! Najdete v ní snídaně, svačiny, obědy i parádní večeře. A každé z nich můžete uvařit s jistotou, že nepřiberete ani gram!!!

Michal Viewegh: Povídky o nelásce

Michal Viewegh v nejnovějších povídkách rozpoutává trpké a sebeironické osudy naplněné manželstvím a sexem. Sundává růžové brýle a svého hrdinu nechává přijít úplně o všechno: manželku, peníze, zázemí i psa. A i když může zpočátku působit až depresivně, nechává za sebou hlavně jedno poselství: totiž že když se naučíte spolehnout sami na sebe, zvládnete vždycky a všechno. Ať už vás partnerské vztahy zatěžují momentálně čímkoliv!

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *