Přivítejte jaro bábovičkami s čokoládou

Přivítejte jaro bábovičkami s čokoládou

První jarní den je tu (ba co víc, podle odborníků do toho jaro praštilo dokonce už včera večer!). A jeho příchod si každopádně žádá oslavu. A oslava samé dobré věci, jako jsou sladké bábovičky s čokoládou a lyofilizovaným ovocem. Pojďte si je s námi upéct, budou se hodit třeba na takový první jarní piknik!

Tvarohové bábovičky

3 silikonové formy (celkem 18 kusů)

Doba přípravy: 50 minut

Ingredience:

3 vejce

1 hrnek třtinového cukru

kůra z bio citrónu

250 g měkkého tučného tvarohu

½ hrnku plnotučného mléka

1 a ½ hrnku hladké špaldové mouky

½ sáčku kypřicího prášku bez fosfátů

½ hrnku oleje (např. řepkový)

4−6 lžic kakaa holandského typu (použily jsme Lindt kakao 70%)

200 g hořké čokolády (může být mix mléčné Lindt + 70%) + 4 lžíce plnotučného mléka

lyofilizované jahody a goji na ozdobu

Postup:

  1. Utřete vejce s cukrem a kůrou z citrónu do světlého krému. Poté přidejte tvaroh a opět utřete. Nakonec postupně přilévejte mléko, přisypávejte mouku s práškem do pečiva a přidejte olej. Ještě promíchejte.
  2. Troubu nechte předehřívat na 180 °C. Polovinu těsta si dejte stranou a promíchejte s kakaem. Připravte si tři formy na mini bábovičky, a pokud musíte, vymažte je. My máme silikonové, které se nevymazávají. Formičky pak plňte střídavě světlým a tmavým těstem nebo jen tmavým, podle chuti, zhruba do ¾ formy.
  3. Bábovičky pečte asi 25 minut. Že jsou uvnitř hotové, poznáte tak, že když do nich zapíchnete špejli, po vytažení zůstane suchá.
  4. Vyklopte je a nechte vystydnout. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s mlékem, aby byla tekutější. Bábovičky jí ozdobte a zasypte lyofilizovanými jahodami a goji.

TIP:

Pokud máte doma čerstvé jahody, určitě je použijte. Podobné bábovičky si můžete připravit i na Velikonoce. Jen si místo ovoce vyberte na ozdobu malá čokoládová vajíčka.

 

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *