Kapustové karbanátky s králičím masem

Kapustové karbanátky s králičím masem

Co s kapustou? Také se sem tam ptám. U nás ji nejčastěji přidáváme k mletému masu. Třeba s králičím v podobě karbanátků je naprosto dokonalá. Můžete z ní ale připravit i polévku nebo listy použít k rolování, závitkům. Vždy ji ale dopředu spařte a odstraňte tvrdé části.

Kapustové karbanátky

4 porce

Doba přípravy: 40 minut

Ingredience:

500 g mletého králičího masa

400 g kapusty

2 vejce

1 lžíce plnotučné hořčice

2 stroužky česneku (nebo 1 lžička sušeného)

1 lžička sladké paprika

majoránka a tymián

sůl a pepř

strouhanka na zahuštění

olej na smažení

uvařené brambory s kmínem na podávání

Postup:

  1. Namelte si králičí maso. Na mletí se hodí odřezky, pláty z bříška a hrudníku. Listy kapusty spařte vroucí vodou, nechte okapat, vychladnout, poté vykrájejte tvrdé části a nasekejte nadrobno a přendejte do jedné mísy.
  2. Přidejte vejce, hořčici, nasekaný česnek, papriku, majoránku, tymián a dochuťte solí a pepřem. Promíchejte a podle potřeby zahustěte strouhankou. Na pánvi rozehřejte olej, vytvarujte karbanátky a smažte je z obou stran dozlatova, z každé asi 3─5 minut, podle velikosti. Podávejte s uvařenými bramborami s kmínem.

TIP:

Kapustové karbanátky můžete péct i v troubě, jen je trošku pokapejte olejem a nenechávejte je tam moc dlouho, aby se nevysušily. A samozřejmě, hodí se k nim i bramborová kaše!

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *