Co s kapustou? Také se sem tam ptám. U nás ji nejčastěji přidáváme k mletému masu. Třeba s králičím v podobě karbanátků je naprosto dokonalá. Můžete z ní ale připravit i polévku nebo listy použít k rolování, závitkům. Vždy ji ale dopředu spařte a odstraňte tvrdé části.
Kapustové karbanátky
4 porce
Doba přípravy: 40 minut
Ingredience:
500 g mletého králičího masa
400 g kapusty
2 vejce
1 lžíce plnotučné hořčice
2 stroužky česneku (nebo 1 lžička sušeného)
1 lžička sladké paprika
majoránka a tymián
sůl a pepř
strouhanka na zahuštění
olej na smažení
uvařené brambory s kmínem na podávání
Postup:
- Namelte si králičí maso. Na mletí se hodí odřezky, pláty z bříška a hrudníku. Listy kapusty spařte vroucí vodou, nechte okapat, vychladnout, poté vykrájejte tvrdé části a nasekejte nadrobno a přendejte do jedné mísy.
- Přidejte vejce, hořčici, nasekaný česnek, papriku, majoránku, tymián a dochuťte solí a pepřem. Promíchejte a podle potřeby zahustěte strouhankou. Na pánvi rozehřejte olej, vytvarujte karbanátky a smažte je z obou stran dozlatova, z každé asi 3─5 minut, podle velikosti. Podávejte s uvařenými bramborami s kmínem.
TIP:
Kapustové karbanátky můžete péct i v troubě, jen je trošku pokapejte olejem a nenechávejte je tam moc dlouho, aby se nevysušily. A samozřejmě, hodí se k nim i bramborová kaše!