Namíchejte si své vlastní domácí müsli

Namíchejte si své vlastní domácí müsli

Hledáte inspiraci, co všechno přidat do müsli? Pokud vám ještě zbyly suroviny z Vánoc, je teď ideální čas je „zdělat“. A protože teď není úplně velký výběr sezónního ovoce, zkuste jej nahradit lyofilizovanou verzí. Skvělé jsou třeba mrazem sušené jahody nebo brusinky.

Domácí müsli

4 porce

Doba přípravy: 10 minut

Ingredience:

2 hrsti ovesných vloček

1 hrst dýňových semínek

1 hrst slunečnicových semínek

1 hrst kokosových lupínků

1 hrst vlašských ořechů

1 hrst sušených banánů

1 hrst sušených datlí

1 lžíce agáve sirupu

1 lžíce goji

1 lžíce lyofilizovaných brusinek

2 hrsti lyofilizovaných jahod

Postup:

  1. Ovesné vločky se semínky, ořechy, banány a datle nahrubo nasekejte robotem. Vše smíchej spolu s agáve sirupem. Nakonec přidejte goji a lyofilizované ovoce.
  2. Rovnou jezte, případně uložte do uzavíratelné dózy a nechte v suchu a ideálně ve tmě do druhého dne. Pokud si chcete müsli uchovat na delší dobu, zapečte je spolu se 2 lžícemi oleje na granolu.

TIP:

Domácí müsli můžete přidat k bílému jogurtu, tvarohu nebo tím posypat svou oblíbenou kaši. Pro bezlepkovou variantu nahraďte ovesné vločky rýžovými.

 

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *