Hledáte inspiraci, co všechno přidat do müsli? Pokud vám ještě zbyly suroviny z Vánoc, je teď ideální čas je „zdělat“. A protože teď není úplně velký výběr sezónního ovoce, zkuste jej nahradit lyofilizovanou verzí. Skvělé jsou třeba mrazem sušené jahody nebo brusinky.
Domácí müsli
4 porce
Doba přípravy: 10 minut
Ingredience:
2 hrsti ovesných vloček
1 hrst dýňových semínek
1 hrst slunečnicových semínek
1 hrst kokosových lupínků
1 hrst vlašských ořechů
1 hrst sušených banánů
1 hrst sušených datlí
1 lžíce agáve sirupu
1 lžíce goji
1 lžíce lyofilizovaných brusinek
2 hrsti lyofilizovaných jahod
Postup:
- Ovesné vločky se semínky, ořechy, banány a datle nahrubo nasekejte robotem. Vše smíchej spolu s agáve sirupem. Nakonec přidejte goji a lyofilizované ovoce.
- Rovnou jezte, případně uložte do uzavíratelné dózy a nechte v suchu a ideálně ve tmě do druhého dne. Pokud si chcete müsli uchovat na delší dobu, zapečte je spolu se 2 lžícemi oleje na granolu.
TIP:
Domácí müsli můžete přidat k bílému jogurtu, tvarohu nebo tím posypat svou oblíbenou kaši. Pro bezlepkovou variantu nahraďte ovesné vločky rýžovými.