Nechtějí vaše děti jíst kapra? Nevadí. Zvolte jiný druh ryby nebo jděte na jistotu, na „kuřízek“ neboli kuřecí řízek. Když ho děláte jednou za čas, svět se kvůli tomu nezboří a vy budete mít pohodové Vánoce. I s klasickým bramborovým salátem. A nezapomeňte zapojit do příprav i děti, čekání na Ježíška jim uteče rychleji!
Řízky s bramborovým salátem
4 porce
příprava: 80 minut
Ingredience na salát:
1 kg brambor salátového typu
4 jarní cibulky
100 g kyselých okurek
sůl a pepř
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce majonézy
3 lžíce řepkového oleje Lukana
Ingredience na řízek:
4 kuřecí prsa
sůl a pepř
hladká mouka na obalení
3 vejce
strouhanka na obalení
fritovací olej Lukana
citron k podávání
Postup:
- Brambory uvařte i ve slupce doměkka. Nechte je vychladnout, poté oloupejte a nakrájejte na kostičky. Přendejte do mísy. Přidejte nakrájenou jarní cibulku a kyselé okurky.
- Salát osolte, opepřete a dochuťte hořčicí a majonézou. Zalijte řepkovým olejem Lukana a promíchejte. Nechte v chladu uležet.
- Kuřecí prsa seřízněte na tenčí řízky. Osolte je, můžete i opepřit. Obalte je úplně tradičně nejprve v hladké mouce, poté ve vyšlehaných vejcích se solí a nakonec ve strouhance.
- Na pánvi rozehřejte fritovací olej Lukana a osmažte kuřecí řízky z obou stran dozlatova. Podávejte je s bramborovým salátem a plátky citronu.
TIP:
Chcete jít přece jen do ryby, ale kapr vám „nevoní“? Skvělé na obalení jsou filety z pstruha, candáta nebo tresky.