Vánoční řízky s bramborovým salátem

Vánoční řízky s bramborovým salátem

Nechtějí vaše děti jíst kapra? Nevadí. Zvolte jiný druh ryby nebo jděte na jistotu, na „kuřízek“ neboli kuřecí řízek. Když ho děláte jednou za čas, svět se kvůli tomu nezboří a vy budete mít pohodové Vánoce. I s klasickým bramborovým salátem. A nezapomeňte zapojit do příprav i děti, čekání na Ježíška jim uteče rychleji!

 

Řízky s bramborovým salátem

4 porce

příprava: 80 minut

 

Ingredience na salát:

1 kg brambor salátového typu

4 jarní cibulky

100 g kyselých okurek

sůl a pepř

1 lžíce plnotučné hořčice

1 lžíce majonézy

3 lžíce řepkového oleje Lukana

 

Ingredience na řízek:

4 kuřecí prsa

sůl a pepř

hladká mouka na obalení

3 vejce

strouhanka na obalení

fritovací olej Lukana

citron k podávání

 

Postup:

  1. Brambory uvařte i ve slupce doměkka. Nechte je vychladnout, poté oloupejte a nakrájejte na kostičky. Přendejte do mísy. Přidejte nakrájenou jarní cibulku a kyselé okurky.
  2. Salát osolte, opepřete a dochuťte hořčicí a majonézou. Zalijte řepkovým olejem Lukana a promíchejte. Nechte v chladu uležet.
  3. Kuřecí prsa seřízněte na tenčí řízky. Osolte je, můžete i opepřit. Obalte je úplně tradičně nejprve v hladké mouce, poté ve vyšlehaných vejcích se solí a nakonec ve strouhance.
  4. Na pánvi rozehřejte fritovací olej Lukana a osmažte kuřecí řízky z obou stran dozlatova. Podávejte je s bramborovým salátem a plátky citronu.

 

TIP:

Chcete jít přece jen do ryby, ale kapr vám „nevoní“? Skvělé na obalení jsou filety z pstruha, candáta nebo tresky.

Co si o tom myslíte?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *