Ořechové cukroví s čokoládovým krémem

Ořechové cukroví s čokoládovým krémem

Mezi další mé oblíbené cukroví patří tato čokoládovým krémem plněná ořechová kolečka. U nás doma do nich patří i moka krémem s kapkou tuzemáku, ale to se pro děti moc nehodí.

Ořechové cukroví s čokoládou

Na 2 plechy

Doba přípravy: 1 hodina + odležení

Ingredience na cukroví:

250 g změklého másla

90 g moučkového cukru (zkuste použít třtinový)

1 vanilkový cukr

3 žloutky

100 g namletých vlašských ořechů

kůra z 1 BIO citronu

330 g hladké špaldové mouky

100 g čokolády Lindt Excellence 70% na ozdobu

100 g vlašských ořechů na ozdobu

Ingredience na čokoládovou náplň:

150 g změklého másla

100 g moučkového cukru

50 g jemně nastrouhané čokolády Lindt Excellence 70%

 

Postup:

  1. Připravte si těsto. Změklé máslo utřete s cukry, žloutky a namletými ořechy. Přidejte kůru z citronu a prosátou mouku. Vypracujte hladké těsto a nechte ho v chladu uležet, ideálně přes noc.
  2. Na lehce pomoučněném válu nebo pracovní ploše vyválejte těsto asi 3 mm silné a vykrajujte kolečka. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě při 150 °C asi 15 minut.
  3. Cukroví nechte vychladnout. Mezitím si připravte čokoládovou náplň. Máslo utřete s moučkovým cukrem a jemně nastrouhanou čokoládou. Čokoládu na ozdobu rozpusťte ve vodní lázni.
  4. Kolečka k sobě slepujte čokoládovou náplní a navrchu je lžičkou ozdobte rozpuštěnou čokoládou a oříškem. Nechte zatuhnout. Cukroví přendejte do krabice a nechte v chladu a suchu odpočívat do Vánoc.

TIP:

Zkuste cukroví ozdobit na střídačku hořkou a bílou čokoládou. Nebraňte se ani různým druhům ořechů, jako jsou lískové, pekany nebo mandle. Pokud ale nemůžete ořechy, stejně tak pěkně poslouží na ozdobu i lyofilizované (neboli mrazem sušené) ovoce.

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *