Jak na špaldové mandlové rohlíčky

Jak na špaldové mandlové rohlíčky

Snadno! Tento recept je tak jednoduchý, že ho stoprocentně zvládnete levou zadní. Navíc, tyhle rohlíčky jsou zdravější, ale s těstem se dobře pracuje a po upečení jsou dokonale křehké a od klasických rohlíčků téměř k nerozeznání.

Mandlové vanilkové rohlíčky

Na 2 plechy
Doba přípravy: 30 minut + odležení

Ingredience:

200 g hladké mouky

80 g jemně namleté celozrnné špaldové mouky

220 g másla pokojové teploty

100 g moučkového cukru + na obalení

semínka z vanilkového lusku

120 g namletých mandlí

Postup:

  1. Prosejte obě mouky do mísy, přidejte změklé máslo, cukr, semínka z vanilkového lusku a vypracujte „drobenkové“ těsto. Poté do něj ještě zapracujte jemně namleté mandle. Vypracujte hladké těsto, přendejte ho do potravinářského sáčku a nechte přes noc v chladu odpočinout.
  2. Odpočinuté těsto vyválejte na válečky o průměru asi 2 cm a rozkrájejte je na 1 cm velké dílky. Z nich v dlaních vyválejte vždy malý váleček, a z něj pak ohýbejte rohlíček za rohlíčkem.
  3. Rohlíčky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v troubě předehřáté na 170 °C asi 10 minut. Že jsou hotové, poznáte tak, že se nelepí k papíru a zlehka zrůžoví.
  4. Lehce zchladlé rohlíčky obalte v moučkovém cukru. Přendejte je do krabice a nechte je alespoň 14 dní rozležet v chladu a v suchu.

TIP:

Rohlíčky připravíte i klasicky z vlašských nebo lískových ořechů. A chcete-li experimentovat, můžete částečně hladkou mouku nahradit i žitnou. Rohlíčky pak budou mít ještě ořechovější chuť.

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *