Přivítejte advent aneb Nejlepší akce na víkend s dětmi!

Přivítejte advent aneb Nejlepší akce na víkend s dětmi!

Rozsvěcení vánočního stromečku nebo otevírací dobu veřejného kluziště si ve svém okolí ohlídáte určitě sami, ale co se bude dít dál? Pojďte s námi vybírat, protože je opravdu z čeho!

Rozsvícení vánočního stromečku na Staroměstském náměstí, sobota, 1. 12., 16,30 h

Zahájení adventních trhů na Staromáku a rozsvícení vánočního stromu si nechá ujít jen málokdo. Letos smrk přivezli z libereckého kraje, v tuto chvíli už postává na svém místě a pyšnit se bude stejně jako celé trhy tématikou kolem pohádky o Popelce a dalších tradičních příběhů, které k Vánocům patří. Trhy pak zavádějí jednu velmi zásadní a chvályhodnou novinku: všechny tácky a kelímky, v nichž si odnesete první letošní svařáky nebo pečené kaštany… budou z bio materiálů! Více na www.trhypraha.cz.

Skuteční čerti v Židlochovicích, 1. 12., 17,30 h

O „krampusových“ pravých čertech, chodících v Rakousku, už jste určitě slyšeli. Ale víte, že jsou i u nás? Už pět let jejich průvod prochází moravskými Židlochovicemi, se všemi nezbytnými rekvizitami, doprovodem a děsivou atmosférou, kterou můžete obdivovat i pro její umělecký nádech. Jak staré děti tam vezmete, ale zvažte. Tady by o jejich pravosti fakt nepochybovaly, tady bych se bála asi i já sama! 😊 Podrobnosti o celém průvodu najdete na www.certi-zidlochovice.cz. A jinak „krampusácké průvody“ potkáte o stejném víkendu i ve Strakonicích, Žatci, na Mikuláše se projdou i po Staromáku a další víkend se objeví třeba v Sokolově.

Výstavy betlémů, po celé ČR

Překrásnou atmosféru adventu nasajete na tradičních výstavách betlémů. Ta v Betlémské kapli v Praze je už týden otevřená a přivítá vás až do 9. ledna 2019, a spolu s ní i krásná výstava Hravé Vánoce. Jinak se můžete na krásné betlémy zajet podívat do Muzea betlémů na náměstí v Karlštejně, kde najdete třeba velmi „žravé“ betlémy z perníčků a pro děti přehršel možností tvořivých dílniček a ateliérů. V Jindřichově Hradci najdete momentálně největší i nejmenší betlémy u nás a budete mít možnost právě o prvním adventním víkendu sledovat při práci na 30 řezbářů a tvůrců. A v Chomutově, v muzeu, mají připravené velmi netradiční betlémy z Afriky!

Stezka v oblacích, Dolní Morava

Když vás nebaví chaos kolem adventu a Vánoc, vyjeďte si s dětmi vyčistit hlavu někam do hor, dřív, než začne lyžařská sezona, a nebude tam k hnutí. Skvělou možnost nabízí třeba Stezka v oblacích v areálu Dolní Morava, která vás vyvede opravdu do oblak, do výšky 55 metrů. A i když se můžete projet lanovkou, vzít to s dětmi můžete po speciální Pohádkové stezce. Více na www.dolnimorava.cz.

Louskáček, Janáčkovo divadlo, Brno

Tohle představení se odehraje sice až o 2. adventním víkendu, 8. a 9. 12., ale vy máte právě teď možnost koupit jedny z posledních vstupenek, a to prosím udělejte hned. Pohádkový příběh patří k vánoční atmosféře jako málo co. A z 1200 lístků zbývá na každý den něco kolem 30 kousků! Pokud chcete sobě i dětem dopřát výjimečný zážitek, daleko vzdálený shonu všedních dní, je to skvělá volba, to mi věřte… Info na www.ndbrno.cz.

 

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *