Tipy na vánoční dárky: čtení pro mámy i děti!

Tipy na vánoční dárky: čtení pro mámy i děti!

I když dárky obvykle vymýšlím až v prosinci, knihy mají výjimku. Po těch pátrám minimálně celý podzim a nakupuju je postupně, aby to tak „nebolelo“. Protože pod stromečkem jich je u nás vždycky hodně. Co jsem vybrala letos pro Tinu a o co si chci napsat Ježíškovi já sama?

An Lynseyová: Malenka, Pikola, 199 Kč

Klasická pohádka Hanse Christiana Andersena ožívá od autorky An Lynseyové v úplně novém podání, které mě okouzlilo hlavně těmi něžnými, dechberoucími ilustracemi. Ty totiž příběh o malinkaté holčičce, která vyrostla ze semínka, dokonale dokreslují. A sledovat, jak se Malenka statečně postaví i velkým překážkám či nebezpečím, to zase bude dech brát všem holkám a klukům od pěti let výš!

Jeff Kinney: Deník malého poseroutky 13 – Radosti zimy, Cooboo, 183 Kč

Pro větší čtenáře, od 10 let, je tu už 13. díl ultra mega oblíbené série o Gregovi. Jeho školu tentokrát zasypou hromady sněhu a celá čtvrť se promění v jedno velké kluziště. Staví se obrovské sněžné pevnosti a válčí se v mnoha koulovačkách. Kdo zvítězí? Kdo koho zradí a kro koho zachrání? A co bude, až sníh zase roztaje? To bude hodně napínavé čtení!

Pohádkový adventní kalendář, Egmont, 487 Kč

Když nefandíte čokoládové klasice, a ještě nemáte vymyšlené, co místo něj, je tu nádherný Pohádkový adventní kalendář s 24 nejkrásnějšími Disneyho pohádkami! Každý den můžete číst nová dobrodružství a odpočítávat čas do Vánoce novým způsobem. Má přes 600 stran, takže… vám jistě vystačí i dlouho po Novém roce…

Kateřina Winterová: Jíst a žít, Edice ČT, 499 Kč

Kateřina Winterová vždycky psala knížky podle Herbáře, ale tentokrát napsala knihu a nejnovější Herbář natočila podle ní. Pokud se vám první díly nové sezóny, které už běží na ČT, líbí, Ježíškovi si určitě napište o tuto „knižní předlohu“. Najdete v ní více než 100 receptů, o nichž Kateřina mluví jako o moderní kuchařce pro příštích 100 let a s lehkostí a moudrostí sobě vlastní kombinuje nápady našich babiček se svými současnými zkušenostmi!

Hanka Zemanová: Nová biokuchařka, SmartPress, 509 Kč

Svou původní biokuchařku napsala Hanka Zemanová už více než před 10 lety. Tehdy bylo bio a zdravé vaření ještě v plenkách a její kuchařka jednou z prvních. Po deseti letech se k ní vrací, ale nepustila ji do světa jen tak! Doplnila ji o božské rozhovory s producenty bio potravin a o 80 úplně nových receptů, a ze své zkušenosti mohu potvrdit, že se Ježíšek poněkud… prohne (je fakt objemná!). Zvlášť, když si od něj budete přát rovnou i Nový BioAbecedář, o němž i Margit Slimáková mluví jako o bibli v oboru nauky o zdravém jídle…

Tereza Willoughby: Bistro doma, Esence, 299 Kč

Pro dny, kdy není v kuchyni čas na hrdinství, potřebujete právě tuhle knihu! Tereza v ní totiž dala dohromady své tipy na „rychlé“ vaření, které šetří čas a kouzlí dobroty jako od zkušených šéfkuchařů. Jídla na každý měsíc se vám postarají o nápady na vaření na celý příští rok… A to opravdu potřebujete!

Dominik Landsman: Deníček moderního fotra 3, Ikar, 199 Kč

A nakonec to chce nějakou tu oddychovku… A Deníček moderního fotra přece nikdy nezklame! Teď na podzim vyšlo už třetí pokračování souboje, který vedl statečný a nadsázky plný táta na mateřské „dovolené“ se svým synem Čeňkem. Ale všechno jednou končí: Čeněk jde do školky a „moderní fotr“ se těší na to, že bude mít klid. Jak moc ho Čeněk donutí jeho očekávání přehodnotit a jaké zamotané situace dokáže ve svém novém poznávání světa vytvořit? No, nechte se překvapit:-)

Kniha o čertech, medvědech, myškách a všech mých přátelích, Pikola, 279 Kč

Vezměte své děti na kouzelnou cestu do země prázdnin a snů, do země, kde voda odpočívá v rybníčcích Nebíčku a Kastrůlku, kde sem tam prosviští čert Pukavec a kde se dá bydlet v krásném knížkovém domečku. A právě do něj chodívají na návštěvu pohádkoví hrdinové, a právě takový bych si přála mít doma i já, pro sebe a Tinu, protože mít domeček celý z knížek je něco jako věčně nesplněný sen:-) Knížka je pro děti od 6 let a skvěle se hodí k (před)vánoční atmosféře!