Halloween: AŤ ŽIJÍ STRAŠIDELNÍ DUCHOVÉ (z bílků)!

Halloween: AŤ ŽIJÍ STRAŠIDELNÍ DUCHOVÉ (z bílků)!

Halloweenské dýně, nebo dušičky? Jak slavíte přelom října a listopadu vy? U nás se klasicky vydlabává dýně, dělá se dýňová polévka a z bílků se kouzlí strašidla. Není to těžké, a když je to jednou za čas, ani nevadí, že se tentokrát ke zdravému mlsání příliš nepřiblížíte…   Halloweenské bezé dušičky Asi 6 duchůDoba přípravy: 2 hodiny  Ingredience: 2 bílky60 g třtinového moučkového cukrušpetka solipár kapek z citrónumalinová marmeláda na vytvoření očí
Postup:
1. Mísu od robota vytřete dosucha, nesmí být mastná ani vlhká, jinak by se bílek nevyšlehal. Pak oddělte bílky od žloutků a žloutky později využijte na něco jiného. Bílky přendejte do mísy od robota.
2. Pomalu začněte šlehat. Odvažte si cukr, raději ho i přesejte, ať nemá hrudky.
A postupně jej přisypávejte ke šlehajícím se bílkům. Ke konci šlehání přidejte špetku soli a pár kapek citrónu. A šlehejte dál, dokud vám nebude sníh „stát“, to poznáte na metličce.
3. Troubu předehřejte na 100 °C (některé trouby hřejí více, pak raději zvažte, zda nenastavit jen 95 °C). Plech vyložte pečicím papírem. Duchy tvarujte za pomocí lžíce a pomozte si klidně i prsty. Aspoň pak každý bude vypadat jinak.
4. Duchy „sušte“ v troubě asi 90 minut. Že jsou hotové, poznáte tak, že vám snadno půjdou oddělit od pečicího papíru. Zkuste to na jednom, ostatní oddělte, až vychladnou na mřížce.
5. Chladné duchy ozdobte třeba hutnou malinovou marmeládou. Stačí pár teček k vytvoření očí. Případně se prodávají i jedlé oči na zdobení.

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *