Pečené jablečné donuty nejen na Halloween

Pečené jablečné donuty nejen na Halloween

Milují vaše děti smažené donuty? Zkuste jim je udělat zdravější, pečené. Stačí vám k tomu jen forma na donuty, jablka a jednoduché těsto. A pokud se je budete chystat péct na blížící se Halloween, ozdobte je rozpuštěnou čokoládou. Taková pavučina nikdy nezklame!  Pečené jablečné donuty Na 8 donutůDoba přípravy: 40 minut + stydnutí

 

Ingredience:
2 lžíce másla + na vymazání formy1 vejce (žloutek a bílek zvlášť)1 lžíce třtinového cukru175 ml plnotučného mléka70 g hladké moukyšpetka solišpetka mleté skořice1 lžíce kypřicího prášku bez fosfátů2 menší sladká jablkamoučkový cukr na posypání
Postup:
1. Změklé máslo utřete spolu se žloutkem a třtinovým cukrem. Postupně vmíchejte mléko a nakonec suché ingredience, jako je mouka, sůl, skořice a prášek do pečiva. Utřete hladké těsto. Vyšlehejte bílek ve sníh a zlehka ho zapracujte do těsta. Nechte jej v chladu odpočívat.
2. Mezitím si nechte předehřívat troubu na 200 °C a vymažte máslem formu na donuty. Dejte ji také do ledničky. Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte je na asi 1 cm silná kolečka. Rozdělte je do formy a  rovnoměrně zalijte těstem.
3. Jablečné donuty pečte dozlatova, asi 20 minut. Přendejte na rošt, nechte vychladnout a pak opatrně vyndejte. Můžete je ještě zlehka posypat moučkovým cukrem (k mání je v obchodech i třtinový).  TIP:Že nevíte, kde koupíte formu na donuty? Na internetu je hned několik variant.  Seženete je silikonové, nebo třeba teflonové, které používám já… Stačí se porozhlédnout:-)

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *