The Green Kitchen: Krekry se semínky, políbené pomerančem

The Green Kitchen: Krekry se semínky, políbené pomerančem

Pamatujete, jak jsme vám před týdnem představily kuchařky, do nichž chodíme pro inspiraci? Jednou z nich byla i The Green Kitchen, veggie kuchařka, která ve světě blogerů, gurmánů a milovníků zdravého vegetariánského jídla vzbudila skutečnou revoluci a která u nás vyšla teprve na konci září díky Markétě Pavleje alias Kitchenette.cz. A protože chceme, abyste věděli, že je to doopravdy neuvěřitelná kniha o vaření, máme pro vás jednu konkrétní inspiraci. Tyhle krekry se semínky jsou bezlepkové, bezobilninové, a navíc geniálně jednoduché. Nic nehnětete, nic nekyne. Jen smícháte ingredience a dáte je na plech. A pak už si je užíváte. Samotné, nebo s nějakým dobrým zeleninovým dipem či pomazánkou.
K vínu, nebo na svačinu. Nebo na malý hlad. Protože i ten díky svému složení plnému semínek dokážou utišit…
   Krekry se semínky, políbené pomerančem  Asi 20 krekrů
Doba přípravy: xxx minut
 
  Ingredience:
60 g slunečnicových semínek
60 g sezamových semínek
40 g lněných semínek, mletých
60 g konopných semínek
100 g amarantové mouky (nebo quinoové či mandlové mouky)
1,5 lžičky mořské soli60 ml olivového oleje2 lžíce pomerančové šťávy1 lžíce tekutého medu (nebo javorového sirupu)  Postup:
1. Troubu předehřejte na 150 °C.
 2. Čtvrtinu semínek si nechte stranou na posypání a všechno ostatní s výjimkou pomerančové šťávy a medu pak promíchejte spolu s 300 ml vody ve středně velké míse. Získat byste měli řidší těstíčko. Pokud je málo řídké, přidejte vodu. Ta se během pečení odpaří. 3. Dva plechy o rozměrech 30 x 35 cm vyložte papírem na pečení a vlijte do nich těstíčko. Pomocí stěrky ho rozetřete do tenka, jak to jen půjde. Pečte v troubě25 minut. 4. Mezitím si v malé misce prošlehejte pomerančovou šťávu s medem. Plechy vyndejte z trouby, krekry potřete šťávou s medem a posypte zbylými semínky. Rozkrájejte je na 5 cm velké kousky a pečte ještě 30 minut, až budou křupavé. 5. Nechte je vychladnout na drátěné mřížce.   TIP:  Pokud vám chutnalo, kupte si The Green Kitchen kuchařku. Věřte, Litovat nebudete ani omylem. Nic tak dobrého
a zároveň zdravého tu dlouho nebylo. A že je to bez masa?
To občas neuškodí nikomu z nás!!!  

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *