Nejjednodušší hrášková polévka? Hotová do 10 minut!

Nejjednodušší hrášková polévka? Hotová do 10 minut!

Jestli umí být některá večeře opravdu rychle hotová, pak je to rozhodně hrášková polévka. Můžete ji připravit dokonce jen ze základních surovin, které běžně máte doma. Stačí vám pak už jen hrnec, ponorný mixér, naběračka, talíře a lžíce. Život je snadný (Bohu dík).

Hrášková polévka

4 porce

Doba přípravy: 10 minut

Ingredience:

1 menší cibule
2 stroužky česneku (může být i sušený)
1 lžíce másla + 1 lžíce olivového oleje
500 g mraženého hrášku
majoránka a oregano (mohou být sušené)
sůl a pepř
800 ml domácího vývaru (nebo vody)
zakysaná smetana

Postup:

1. Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli a česnek. V hrnci rozehřejte máslo s olivovým olejem (v této kombinaci se tak snadno nepřepálí) a orestujte krátce cibuli i česnek spolu s mraženým hráškem.
2. Vmíchejte majoránku, oregano a čerstvě namletý pepř. Opět orestujte a zalijte vývarem, případně vodou. Vařte 5 minut na maximum. Poté přidejte sůl, rozmixujte, dochuťte podle potřeby a rozdělte na talíře nebo misky.
3. Polévku můžete ozdobit zakysanou smetanou, použít pár hrášků, co jste si dali stranou, a nebojte se dozdobit i lístky čerstvých bylinek (majoránky i oregana).

TIP:

Chcete zkusit i jinou verzi hráškové polévky, co už máme u nás na blogu? Pak se podívejte sem!

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *