Opravdu zdravý koláč s jablky a dýní

Opravdu zdravý koláč s jablky a dýní

Je tu sezona dýní a jablek. Co si z nich upéct? Například tento koláč, který je připravený z ovesných vloček. Hodí se k odpolední svačině, snídani i na cesty.
A nemusíte se bát zabalit ho ani svému školákovi do svačinové krabičky. Je pravda sice sladký, ale plný zdravých surovin!
  Koláč s dýní a jablky 1 forma na pečeníDoba přípravy: 50 minut
 
 Ingredience: 2 hrnky ovesných vloček2 lžíce strouhaného kokosu + na vysypání formy¾ hrnku třtinového cukrušpetka skořice70 g másla o pokojové teplotě + na vymazání formy2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátu½ hrnku mléka2 vejce1 malá dýně Hokkaidó1 větší zelené jablko
 
 Postup:
1. Troubu nechte předehřívat na 180 °C. Ovesné vločky namelte, přendejte do mísy, přidejte k nim kokos, cukr, skořici a prášek do pečiva. Nakonec vmíchejte
i na kostičky nakrájené změklé máslo. Prsty propracujte všechno do „lepivé“ drobenky. A asi 8 lžic si jí pak dejte stranou.

2. Do mísy k větší části drobenky přidejte mléko a vejce. Promíchejte a připravte se na to, že vám vznikne takové tekutější těsto. Máslem vymažte formu na koláč
a vysypte ji kokosem. Těsto konečně nalijte do formy.

3. Dýni zbavte stopky a semínek, jablko zase jádřince a vše nakrájejte na tenčí plátky. Vyskládejte je na těsto a zasypte drobenkou, kterou jste si dali stranou.

4. Koláč pečte dozlatova, asi 35 minut. Že je hotový, poznáte tak, že když do něj zapíchnete špejli, po vytažení zůstane suchá. Koláč nechte na mřížce vychladnout a teprve pak podávejte.
 TIP:Tento koláč připravíte s jakýmkoliv ovocem, nebojte se malin, borůvek nebo rybízu. A do těsta můžete část ovesných vloček nahradit nastrouhanými ořechy. Pokud nemůžete kravské mléko, zkuste jednoduše přidat ovesné.     

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *