A nemusíte se bát zabalit ho ani svému školákovi do svačinové krabičky. Je pravda sice sladký, ale plný zdravých surovin!
1. Troubu nechte předehřívat na 180 °C. Ovesné vločky namelte, přendejte do mísy, přidejte k nim kokos, cukr, skořici a prášek do pečiva. Nakonec vmíchejte
i na kostičky nakrájené změklé máslo. Prsty propracujte všechno do „lepivé“ drobenky. A asi 8 lžic si jí pak dejte stranou.
2. Do mísy k větší části drobenky přidejte mléko a vejce. Promíchejte a připravte se na to, že vám vznikne takové tekutější těsto. Máslem vymažte formu na koláč
a vysypte ji kokosem. Těsto konečně nalijte do formy.
3. Dýni zbavte stopky a semínek, jablko zase jádřince a vše nakrájejte na tenčí plátky. Vyskládejte je na těsto a zasypte drobenkou, kterou jste si dali stranou.
4. Koláč pečte dozlatova, asi 35 minut. Že je hotový, poznáte tak, že když do něj zapíchnete špejli, po vytažení zůstane suchá. Koláč nechte na mřížce vychladnout a teprve pak podávejte.