1. Na olivovém oleji orestujte nakrájenou jarní cibulku s mletým masem. Dochuťte solí, pepřem, přidejte sušené bylinky a restujte, dokud maso nezhnědne.
2. Poté přidejte na malé kostičky nakrájenou cuketu a rajčata. Vmíchejte loupaná rajčata i se šťávou a duste při nízké teplotě, ať se všechny ingredience a chutě propojí. Dochuťte podle potřeby cukrem, solí a pepřem.
3. Mezitím si připravte bešamel. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte mouku a při nižší teplotě míchejte, dokud se nevytvoří světle hnědá jíška. Postupně zalijte mlékem, míchejte, dochuťte solí a pepřem. Vmíchejte nastrouhaný parmazán. Za krátkou dobu se vytvoří tekutá kaše. V tu chvíli bešamel odstavte. Zapněte troubu a nechte ji předehřívat na 180 °C.
4. Na dno pekáče rozprostřete trošku bešamelu, na něj vyskládejte první vrstvu lasagní. Na ní zase dejte trošku bešamelu (jinak může být spodní část lasagní nedopečená, tvrdá) a navrch pak část mletého masa s omáčkou.
5. Následuje další patro lasagní, bešamel, maso s omáčkou až to celé zakončíte pláty lasagní a posledním zbytkem omáčky. Rozprostřete zbývající bešamel a zasypte nastrouhaným parmazánem. Pečte dozlatova, asi 40 minut.