Postup:
1. Změklé máslo nakrájejte na kostičky a přendejte do mísy od robota. Přidejte oba cukry a metlou „K“ utřete. Poté vmíchejte žloutky a opět utřete. Nakonec postupně přidávejte prosátou mouku spolu namletým mákem a vypracujte z ingrediencí dokonale hladké těsto.
2. Zabalte jej do potravinářské fólie zlehka posypané hladkou moukou. Balíček dejte do ledničky a nechte ideálně přes noc odpočívat. (Pokud spěcháte, stačí ale
i 3 hodiny chlazení.)
3. Odpočinuté těsto rozdělte na dvě poloviny, jednu si vezměte, druhou nechte dál v chladu. Obě pak postupně vyválejte na pomoučněné nebo nepřilnavé ploše plát silný maximálně 5 mm a vykrajujte z něj libovolné tvary.
4. Předehřejte si troubu na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C) a pečte linecké kousky dorůžova, asi 10 minut. Pak je nechte vychladnout na mřížce. Podávejte
a to, co hned nesníte, si přendejte do uzavíratelné krabičky a skladujte v suchu
a v temnu, stejně jako vánoční cukroví.