s „červenou omáčkou“. Ale co je tentokrát udělat víc „dospěle“ a naladit děti
na novou verzi oblíbeného jídla? Přidejte čerstvý mangold, lišky a využijte domácí zeleninový vývar. Pak už stačí vmíchat jen sýr, a je hotovo!
POSTUP:
1. Mangold omyjte, listy otrhejte, spařte je a nechte je okapat. Poté je pokrájejte. Lišky očistěte, pancettu (či šunku) a jarní cibulky nakrájejte na menší kousky. Pecorino nastrouhejte. Těstoviny si tradičně uvařte v osolené vodě na skus
(al dente). Trvá to obvykle 8 minut.
2. Na olivovém oleji nechte rozvonět plátky česneku, orestujte šunku, jarní cibulku i lišky. Osolte a opepřete. Vmíchejte mangold, vývar a krátce duste. Přidejte pecorino a odstavte, sýr by se měl jen zlehka rozpustit. Pak směs smíchejte s horkými těstovinami. Hotovo!
A pro dospěláky? Část vývaru nahraďte suchým bílým vínem! Přidejte ho ještě před tím, než vmícháte mangold, a nechte redukovat, ať se alkohol vypaří
a zůstane jen chuť.