Rychlé těstoviny s mangoldem a liškami

Rychlé těstoviny s mangoldem a liškami

Také vaše děti ze všech těstovin nejvíc milují špagety? Jasně, nejlepší jsou ty
s „červenou omáčkou“. Ale co je tentokrát udělat víc „dospěle“ a naladit děti
na novou verzi oblíbeného jídla? Přidejte čerstvý mangold, lišky a využijte domácí zeleninový vývar. Pak už stačí vmíchat jen sýr, a je hotovo!
  Špagety s mangoldem a liškami
 
4 porceDoba přípravy: 30 minut
 
 Ingredience:
 
500 g čerstvých špaget500 g mangoldu100 g lišek200 g pancetty (nebo libové šunky, nebo „bez“)3 jarní cibulky100 g sýru Pecorinoolivový olej2 stroužky česneku200 ml zeleninového vývarusůl a pepř

POSTUP:
1. Mangold omyjte, listy otrhejte, spařte je a nechte je okapat. Poté je pokrájejte. Lišky očistěte, pancettu (či šunku) a jarní cibulky nakrájejte na menší kousky. Pecorino nastrouhejte. Těstoviny si tradičně uvařte v osolené vodě na skus
(al dente). Trvá to obvykle 8 minut.

2. Na olivovém oleji nechte rozvonět plátky česneku, orestujte šunku, jarní cibulku i lišky. Osolte a opepřete. Vmíchejte mangold, vývar a krátce duste. Přidejte pecorino a odstavte, sýr by se měl jen zlehka rozpustit. Pak směs smíchejte s horkými těstovinami. Hotovo!
 
 TIP:Pokud se bojíte hub a nechcete je dětem zatím dávat, pak je vynechte nebo nahraďte třeba kuřecím prsem nakrájeným na menší kousky. Maso ovšem déle restujte, dokud se „nezatáhne“. Pro úplně nejmenší také můžete místo pecorina rozpustit například tvarohovou lučinu. Změní se v krásně krémovou omáčku!
A pro dospěláky? Část vývaru nahraďte suchým bílým vínem! Přidejte ho ještě před tím, než vmícháte mangold, a nechte redukovat, ať se alkohol vypaří
a zůstane jen chuť.
   

Co si o tom myslíte?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *