Oblíbený jahodový mrož s čokoládou

Oblíbený jahodový mrož s čokoládou

I když už je sezona jahod za námi, stále ještě je v obchodech koupíte. Nebo možná máte doma mražené. I ty se hodí na přípravu jednoho z nejoblíbenějších českých nanuků – jahodového mrože.   Jahodový mrož s čokoládou 2 větší nanuky (4 menší)Doba přípravy: 20 minut + mražení (minimálně 8 hodin) 
Ingredience:
 
300 g čerstvých jahod (nebo mražených)1 lžíce třtinového cukru1 lžička domácího vanilkového cukrupár kapek šťávy z citrónu (pokud jsou jahody kyselejší, pak ho vynechte)80 g hořké čokolády (70%)na ozdobu čokoládové kuličky nebo lyofilizované ovoce
 
 Postup:
1. Jahody zbavte stopek, umyjte je, dejte do robota a rozmixujte je nahrubo. Poté přidejte cukry a podle potřeby i šťávu z citrónu. Mixujte dohladka.

2. Jahodovou směs rozdělte do tvořítek a do středu umístěte nanuková dřívka. Zalijte je ještě troškou jahodové směsi, aby byla dřívka skutečně ponoření.
A nanuky vložte do mrazáku a nechte alespoň 8 hodin tuhnout.

3. Poté ve vodní lázni rozehřejte čokoládu, vyndejte nanuky z tvořítek a namočte je do ní. Rychle je ozdobte například čokoládovými kuličkami nebo lyofilizovaným ovocem, protože čokoláda rychle tuhne. Buď nanuky rovnou snězte, nebo si je dejte ještě do mrazáku na později.
 
 TIP:Pokud budete na přípravu nanuku používat mražené jahody, musíte mít opravdu silného robota, co rozseká led. Nebo je nechte trošku povolit. Když místo třtinového cukru vezmete hroznový, bude mrož ještě vláčnější, krémovější!   

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *