Po tomto lehkém salátu s těstovinami by se mohla moje starší dcera ujíst. Od malička. Zvláště pak v létě, když je vedro a nemá chuť na teplé jídlo. Přiznám se, že i já jsem mu podlehla. Nevadí mi, že je takový dětský, pikantní chuť mi v něm dodává rukola. Zkuste ho i vy a dejte vědět. Těstovinový salát 4 porceDoba přípravy: 20 minut
Ingredience:
500 g těstovin250 g cherry rajčátek1 salátová okurka2 hrsti rukoly200 g bílého jogurtučerstvá bazalkasůl a pepřolivový olej
Postup:
1. Uvařte těstoviny podle návodu na obalu (al dente neboli na skus). My do vody ještě přidáváme trošku soli a olivového oleje. Mezitím nakrájejte rajčátka napůl, oloupejte okurku a také ji nakrájejte na menší kousky. Rukolu propláchněte.
2. Uvařené těstoviny slijte, přendejte do velké mísy a nechte trošku vystydnout. Promíchejte je s olivovým olejem, aby se k sobě tolik nelepily. Poté vmíchejte bílý jogurt, lístky bazalky, dochuťte solí a pepřem. Nakonec zlehka přidejte zeleninu
a podávejte. TIP:Ne každý má rád rukolu, pak určitě přijde vhod římský salát nebo ledový salát. Skvělá je i paprika. Někdy pro chuť přidávám také lžičku dijonské hořčice.