2. Mezitím si připravte náplň. Smíchejte vejce s mlékem, zakysanou smetanou, nastrouhaným balkánským sýrem a lučinou. Chcete-li, můžete směs dosladit medem. Vmíchejte polovinu lístků tymiánu, dochuťte solí a pepřem. Cukety omyjte, nakrájejte podélně a ogrilujte na pánvi na trošce oleje z obou stran dozlatova. Případně ještě osolte a opepřete.
3. Formu vymažte máslem. Odpočaté těsto položte na pečicí papír (měl by být větší než forma). Vyválejte z těsta kruh (opět větší, než je průměr formy, aby zbylo na okraje). A bude-li se lepit, zlehka ho posypte moukou a válejte dál. Tloušťka těsta by nakonec měla být maximálně 1 cm.
4. Překlopte vyválené těsto na formu, pečicí papír budete mít z vnější strany, přes něj se těsto bude hezky rozprostírat do všech stran formy. Těsto, které přesahuje přes okraj odkrojte. Prsty uhlaďte. Opatrně odstraňte pečicí papír a vidličkou dno těsta propíchejte. Pečicí papír vraťte zpátky do formy a zasypte vnitřní část suchými fazolemi.
5. Korpus koláče si předpečte v předehřáté troubě na 180 °C, stačí 5 minut. Vyndejte formu na mřížku a nechte ho trošku vystydnout. Teplotu v troubě snižte na 160 °C a nastavte ideálně na pečení v páře.
6. Na korpus nalijte náplň, opatrně nahoru rozložte ogrilovanou cuketu, přidejte ještě pár lístků tymiánu na ozdobu a na větší kousky nakrájenou jarní cibulku. Pečte v páře lehce dozlatova, asi 30 minut. Vyndejte a nechte na mřížce trošku vychladnout, koláč se vám pak bude přece jen snáz krájet.