1. Toastové chleby nakrájejte na malé kostičky, přendejte je do misky, přilijte smetanu s rozšlehaným vejcem a nechte namáčet.
2. Vyndejte z ledničky vychlazené maso, v robotu ho hnětačem pár minut promíchávejte, ať se hezky spojí. Pak přidejte k masu hořčici, koření, sůl a pepř a důkladně promíchejte.
3. Nakonec vmíchejte namočený toastový chléb se smetanou a vejci. Dál míchejte, ať se všechny chutě a konzistence znovu dokonale spojí. Pokud je třeba, zahustěte strouhankou.
4. Troubu předehřejte na 180 °C. Ideálně mokrýma rukama vytvarujte dvě šišky. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem a zapíchněte do nich po dvou párátkách. Pečte dozlatova, asi 50 minut. Průběžně můžete maso potírat vodou, aby vám nepopraskalo.
5. Hotové sekané nechte zchladnout, nakrájejte na plátky a podávejte je s chlebem pomazaným hořčicí. Navrch můžete dát ještě plátky kyselé okurky a cibule, pokud ji vaše děti snesou.
a cukety orestované na pánvi na trošce olivového oleje. Skvělá je i mrkev nakrájená na malé kostičky nebo hrášek. Sekaná je zkrátka tak variabilní, jak jen mleté maso může být. A když si ho navíc samy namelete, máte stoprocentní jistotu i v otázce jeho kvality.