Ingredience:
1. Připravte si kvásek. Do vlažného mléka rozdrobte droždí a vmíchejte cukr. Nechte v teple vykynout, asi 5 minut. Na hladince se vytvoří hrudková pěna.
2. V míse si utřete vejce s cukrem, solí a kůrou z citrónu. Vmíchejte rozpuštěné máslo, mouku a nakonec přidejte také vzešlý kvásek. Vypracujte hladké těsto. Zasypte troškou mouky, přikryjte čistou utěrkou a nechte v teple kynout, ideálně 60 minut. Jednou nebo dvakrát v průběhu kynutí ještě těsto propracujte vařečkou nebo jen tak prsty.
3. Pekáč vymažte máslem a vysypte moukou. Rozložte rovnoměrně nakynuté těsto a na něj dejte ovoce. Připravte si drobenku: v míse prsty rozdrobte máslo s cukrem a moukou. Nasypte drobenku na koláč a pečte v předehřáté trouby při 170 °C dozlatova, asi 35 minut. S podáváním počkejte, až koláč zchladne.
a pak jej teprve rozložte na koláč. Ale nebojte, mně to přijde sladké i tak, když je tam drobenka.