a neskutečně dobré.
Postup:
1. Máslo nakrájejte na kostičky a v robotu, pomocí „K metly“ jej vyšlehejte. Přidejte tvaroh, vanilkový cukr a vejce a opět šlehejte. Postupně přidávejte mouku, poté prášek do pečiva a sůl. Těsto propracujte, pokud se vám stále zdá tekuté, můžete přidat ještě trošku mouky. Dejte chladit do lednice.
2. Mezitím přiveďte ve velkém hrnci vodu k varu. Jahody odstopkujte. Tvaroh nastrouhejte a máslo rozehřejte. Připravte si moučkový cukr do misky.
3. Vál posypte hrubou moukou a ideálně si jí vždy ruce ještě zlehka „obalte“. Těsto oddělujte po kouscích, vytvarujte dlaněmi placičku, vložte dovnitř jahodu a zabalte do knedlíčku. Odkládejte na pomoučněný vál a pokračujte, dokud vám nezpracujete všechn těsto.
4. Knedlíčky vhoďte do lehce osolené vroucí vody a vařte podle velikosti, asi
10 minut. Poté rozdělte na talíře a podávejte s nastrouhaným tvarohem, zalité rozpuštěným máslem a zlehka posypané moučkovým cukrem.