Sezona jahod ještě nekončí! Přivítejte tvarohové knedlíky

Sezona jahod ještě nekončí! Přivítejte tvarohové knedlíky

Mezi další naše oblíbené letní recepty patří klasické tvarohové knedlíky. Skvělé jsou s jahodami, ale můžete si je uvařit i s meruňkami, naplnit je lesním ovocem nebo si je dát na podzim s jablky a skořicí. Fígl je v tom, že jsou jednoduché
a neskutečně dobré.
  Jahodové tvarohové knedlíky
 
4 porceDoba přípravy: 45 minut
 
 Ingredience:
 
50 g másla + na polití knedlíků250 g měkkého tučného tvarohu1 bio vanilkový cukr1 vejce250 g hrubé mouky + na podsypání1 lžička kypřicího prášku bez fosfátůšpetka soli + do hrnce s vodoujahody dovnitř + na ozdobu1 tvaroh na strouhánímoučkový cukr na posypání 
Postup:

1. Máslo nakrájejte na kostičky a v robotu, pomocí „K metly“ jej vyšlehejte. Přidejte tvaroh, vanilkový cukr a vejce a opět šlehejte. Postupně přidávejte mouku, poté prášek do pečiva a sůl. Těsto propracujte, pokud se vám stále zdá tekuté, můžete přidat ještě trošku mouky. Dejte chladit do lednice.

2. Mezitím přiveďte ve velkém hrnci vodu k varu. Jahody odstopkujte. Tvaroh nastrouhejte a máslo rozehřejte. Připravte si moučkový cukr do misky.

3. Vál posypte hrubou moukou a ideálně si jí vždy ruce ještě zlehka „obalte“. Těsto oddělujte po kouscích, vytvarujte dlaněmi placičku, vložte dovnitř jahodu a zabalte do knedlíčku. Odkládejte na pomoučněný vál a pokračujte, dokud vám nezpracujete všechn těsto.

4. Knedlíčky vhoďte do lehce osolené vroucí vody a vařte podle velikosti, asi
10 minut. Poté rozdělte na talíře a podávejte s nastrouhaným tvarohem, zalité rozpuštěným máslem a zlehka posypané moučkovým cukrem. 
 TIP:Moje maminka vždycky dělala malé knedlíčky, aniž by je naplnila ovocem. Uvařila je a navrch nám s troškou cukru podusila jahody, a tím knedlíčky jednoduše přelila. Tvaroh, máslo a moučkový cukr ale nikdy nechyběly. Bez nich by to nešlo!    

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *