Postup:
1 Připravte si těsto. Odvažte oba druhy mouky a prosejte je do mísy od robota. Přidejte třtinový cukr, špetku soli, na menší kousky nakrájené studené máslo a těsto začněte propracovávat. Poté přidejte vejce, opět nechte robota běžet, a pak postupně přilévejte podmáslí. Těsto musí být hladké, ale ne tekuté.
2. Pak těsto ještě rukama propracujte, vál si můžete posypat troškou mouky. Kouli z těsta přendejte do potravinářské fólie a nechte v ledničce alespoň hodinu odpočinout.
3. Pomalu si začněte připravovat náplň. Rebarboru podle potřeby oloupejte, dřevnaté konce odkrojte a nakrájejte stonky na tenčí plátky. Přendejte je do mísy. Omyté jahody nakrájejte na plátky a přidejte k rebarboře. Opatrně vmíchejte cukr, skořici a zalijte to jablečným džusem. Promíchejte a nechte odpočinout minimálně 15 minut.
4. Těsto vyndejte na vál, můžete ho podsypat troškou mouky, a vyválejte větší kruh o průměru asi 40 cm. Tloušťka by měla být maximálně 1 cm. Od středu začněte rovnoměrně rozkládat naložené ovoce, tekutinu nechte v míse. Okraje těsta by měly být asi 4 cm, ty nechte suché.
5. Pak těsto postupně překládejte přes směs. Okraje těsta potřete tím, co vám zbylo v míse po ovoci. Zlehka ještě posypte třtinovým cukrem. Pečte v předehřáté troubě buďto v páře při 150 °C ,nebo v horkovzdušné při 155 °C dozlatova, asi
45 minut. V průběhu pečení můžete okraje ještě potřít. Nakonec nechte galette vychladnout na mřížce a teprve poté pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte.
TIP: