Hrnkový koláč s jahodami a nektarinkami

Hrnkový koláč s jahodami a nektarinkami

Když svítí sluníčko a jaro vypadá jako léto, pak doma upečeme tento jednoduchý koláč, co připomíná tak trošku bublaninu. Je hrnkový a zvládnou ho i děti. Pak už jen stačí to ovoce. Jakékoliv, které právě dozrává. Takže vám tenhle recept vydrží minimálně celé léto.   Koláč s jahodami a nektarinkami
 
1 forma na koláč o průměru 26 cmDoba přípravy: 45 minut

 Ingredience:
4 vejce
1 hrnek třtinového cukrukůra z 1 bio citrónu200 ml smetany ke šlehání1 a ½ hrnku polohrubé mouky + na vysypání formy1 prášek do pečiva½ hrnku oleje + na vymazání formyjahody a nektarinkymoučkový cukr na posypání (nemusí být)
Postup:
1. Vyšlehejte vejce s cukrem a nastrouhanou kůrou z bio citrónu. Přidejte smetanu, opět šlehejte. Postupně přidávejte mouku a prášek z pečiva. Nakonec zlehka vpracujte olej.
2. Předehřejte si troubu na 180 °C. Vymažte formu na koláč olejem a vysypte moukou. Těsto nalijte do formy. Ovoce nakrájejte na plátky a ozdobte koláč. Vložte ho do trouby a pečte dozlatova, asi 35 minut.

3. Že je koláč upečený, zjistíte tak, že když do něj zapíchnete špejli, po vytažení zůstane suchá. Upečený koláč nechte na mřížce vystydnout, poté jej můžete zlehka posypat moučkovým cukrem a podávat.
 
 TIP:Tento jednoduchý koláč můžete připravit i ze žitné nebo špaldové mouky. Nebojte se přidat ani domácí nebo bio vanilkový cukr. Pokud nemáte doma šlehačku, hodí se i bílý jogurt nebo tvaroh. 

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *