Oslava na Den matek: luxusní dort podle SugarMama

Oslava na Den matek: luxusní dort podle SugarMama

 Vím, že si ho asi jako já budete muset upéct sama, ale když jsem tenhle dort viděla na FB Dašky Malé alias nadané cukrářky SugarMama… musela jsem ho mít. Tedy, ten recept! Na pečení se těším jak malá holka a doufám, že se (vám i mně) povede stejně tak krásný, jaký je od SugarMama na fotce! Užijte si svůj den, ať už budete péct, nebo nakonec jen zaslouženě hodíte „nohy nahoru“!  Ovocný dort s lehkým kakaovým piškotem

Forma o průměru 16 cmDoba přípravy: asi 3 hodiny
Ingredience na korpus:

4 vejce
130 g polohrubé mouky
20 g kakaa holandského typu
120 g cukru krupice45 g oleje1 lžička jedlá sody

Ingredience na krém:

500 g mascarpone
200 ml smetany ke šlehání (40%)
3 lžíce cukru moučka

+ lesní ovoce a jedlé květy na dozdobení

Postup:

1. V míse ušlehejte cukr a bílky do sněhu. V další misce vyšlehejte žloutky s olejem a tenkým pramínkem za stálého šlehání je přidejte do sněhu. Nakonec ke směsi prosejte mouku s kakaem a sodou. Opět zašlehejte a vzniklé těsto lijte do formy vyložené pečicím papírem a vymazané máslem. Vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte přibližně 40 minut.

2. Během pečení si připravte krém. K mascarpone přidejte cukr a metličkou vymíchejte. V robotu si vyšlehejte smetanu do tuhé šlehačky, tu pak přidejte
k mascarpone a stěrkou opatrně zapracujte. Krém dejte chladit do lednice.

3. Vršek upečeného a vychladlého korpusu seřízněte pilkovým nožem
a zarovnejte. Dále korpus prořízněte uprostřed a vzniknou vám dva stejné díly.

4. Krém přendejte do cukrářského sáčku s hladkou špičkou a naneste jej na spodní část korpusu po celém jeho obvodu. Lžící naneste krém ještě doprostřed korpusu a lehce uhlaďte. Přidejte lesní ovoce a opět naneste trochu krému, aby jej zakryl. Druhou částí korpusu přiklopte a dort lehce vyrovnejte, aby byl souměrný na všech stranách. 
5. Za pomoci cukrářského sáčku krém naneste znovu po obvodu a vyplňte místo, kde chybí. Uhlaďte paletkou či nožem. Na vršek korpusu naneste lžící zbytek krému a rozetřete. Nakonec bohatě zasypte ovocem a přidejte jedlé květy.

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *