Forma o průměru 16 cm
Ingredience na korpus:
4 vejce
130 g polohrubé mouky
20 g kakaa holandského typu
120 g cukru krupice
Ingredience na krém:
500 g mascarpone
200 ml smetany ke šlehání (40%)
3 lžíce cukru moučka
+ lesní ovoce a jedlé květy na dozdobení
Postup:
1. V míse ušlehejte cukr a bílky do sněhu. V další misce vyšlehejte žloutky s olejem a tenkým pramínkem za stálého šlehání je přidejte do sněhu. Nakonec ke směsi prosejte mouku s kakaem a sodou. Opět zašlehejte a vzniklé těsto lijte do formy vyložené pečicím papírem a vymazané máslem. Vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte přibližně 40 minut.
2. Během pečení si připravte krém. K mascarpone přidejte cukr a metličkou vymíchejte. V robotu si vyšlehejte smetanu do tuhé šlehačky, tu pak přidejte
k mascarpone a stěrkou opatrně zapracujte. Krém dejte chladit do lednice.
3. Vršek upečeného a vychladlého korpusu seřízněte pilkovým nožem
a zarovnejte. Dále korpus prořízněte uprostřed a vzniknou vám dva stejné díly.
4. Krém přendejte do cukrářského sáčku s hladkou špičkou a naneste jej na spodní část korpusu po celém jeho obvodu. Lžící naneste krém ještě doprostřed korpusu a lehce uhlaďte. Přidejte lesní ovoce a opět naneste trochu krému, aby jej zakryl. Druhou částí korpusu přiklopte a dort lehce vyrovnejte, aby byl souměrný na všech stranách.
5. Za pomoci cukrářského sáčku krém naneste znovu po obvodu a vyplňte místo, kde chybí. Uhlaďte paletkou či nožem. Na vršek korpusu naneste lžící zbytek krému a rozetřete. Nakonec bohatě zasypte ovocem a přidejte jedlé květy.