Nepečený piškotový dort s borůvkami

Nepečený piškotový dort s borůvkami

Chystáte se slavit narozeniny? Nebo k vám přijde návštěva? Pak tento nepečený pudingový dort s piškoty a borůvkami je ideální volba. Je snadný, lahodný a voní po létu, i když je teprve jaro… 
Nepečený dort pro děti
 
Forma o průměru asi 15 cmPříprava: 20 minut + chladnutí INGREDIENCE:
 
500 ml mléka1 vanilkový pudinkový prášek2 lžíce třtinového cukru2 balení vanilkového Pribináčka (250 g)2‒3 lžíce borůvkové marmelády  (my máme od Marmelád s příběhem)2 balení cukrářských piškotů (asi 400 g)1 krabička kanadských borůveklístky máty na ozdobu 
POSTUP:

1. Pudink uvařte dle návodu: ve vodní lázni rozehřejte polovinu mléka, v druhé polovině rozmíchejte pudink s cukrem a poté jej přilijte do hrnce. Za stálého míchání přiveďte k varu, 1 minutu vařte, jakmile zhoustne odstavte. Potom jej míchejte, dokud pudink nevychladne.

2. Do chladného pudinku zlehka zapracujte Pribináčky a nakonec vmíchejte  marmeládu. Formu na dort zespoda vyložte cukrářskými piškoty. Nalijte na ně část pudinkové směsi, zase vyložte piškoty a opět nalijte pudink. Opakujte ještě jednou (dle velikosti formy). Nahoře každopádně musí být pudink. Dort dejte ideálně do druhého dne vychladnout do ledničky, krásně to ztuhne.

3. Druhý den opatrně nožem objeďte vnitřní část formy, rozevřete ji a dort přendejte na talíř. K tomu vám pomůže velká plochá špachtle na dorty. Obložte jej okolo celými piškoty a stuhou zlehka stáhněte. Nahoru na krém dejte borůvky
a můžete i pár lístků máty. Podávejte chlazené.
 
TIP:
Místo Pribináčka klidně použijte vaničku tučného tvarohu. A borůvky krásně nahradí čerstvé jahody, které už teď běžně koupíte. Můžete jich také část rozmačkat a vmíchat do pudinku.  

Co si o tom myslíte?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *