Také už vás nebaví neustále vymýšlet svačinky? Jogurt s ovocem, ovoce s piškoty, celozrnné pečivo s žervé a zeleninou… Zkuste na výlet nebo do škol(k)y připravit do skleniček jednoduchou „přesnídávku“ provoněnou okurkou, sýrem a bylinkami.
Přesnídávka ze sýru Cottage a bylinek
2 porce
Doba přípravy: 5 minut
Ingredience:
200 g sýru Cottage
½ salátové okurky
1 lžíce nasekané pažitky
1 lžíce nasekaného medvědího česneku
1 jarní cibulka
sůl a pepř
1 lžička olivového oleje
Postup:
1. Do misky přendejte Cottage sýr. Polovinu okurky nastrouhejte najemno, počkejte, až pustí šťávu, a přimíchejte ji k sýru. Druhou část okurky nastrouhejte nahrubo, přidejte do misky.
2. Nasekejte pažitku, medvědí česnek a jarní cibulku. Vsypte do misky, dochuťte solí a pepřem a nakonec zakápněte olivovým olejem. Promíchejte a podávejte (nebo zabalte do batohu).
TIP:
Tvarohový sýr Cottage má tu výhodu, že se hodí jak na slaný, tak i sladký způsob. Zkuste ho příště smíchat pro změnu s ovocem, dochutit jej třeba agáve sirupem nebo medem a podávat s čerstvou meduňkou či mátou.